[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2202: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2202: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2202: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2202: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2202: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2202: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2202: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2202: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4668: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3815)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4670: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3815)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4671: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3815)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4672: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3815)
Gamezone • View topic - Star Wars: Knights of the Old Republic

Gamezone

Gamezone
It is currently 19 Oct 2019, 04:22

All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: 18 Jul 2010, 02:38 
Offline
Суб-лейтенант
User avatar

Joined: 26 Jun 2009, 12:32
Posts: 320
Днес започнах игра в нова кампания по Стар Уърс, Старата Република. Никога до сега не съм го правил и ми се иска да почна да водя дневник. Пускам го на този форум (а не на другия), защото се оказва, че май играем паралелно с друга група, в която участват Конан и Яго. Вярно е, че те са големи хора, но все пак ми се иска да не ги изкушавам да ми четат дневниците, пък доколкото знам тоя форум го следят много по-малко потребители и много по-нередовно. А и така или иначе не търся популярност с тия дневници, искам просто да се пробвам и да видя дали ще имам достатъчно постоянство да ги пиша след всяка сесия.

И все пак, ако случайно Конан или Яго или някой друг от въпросното тяхно парти види тази тема да не я чете. Ще сложа разказа в спойлер таг.

Забележка към сетинга:
Действието се развива в Старата Република, неопределено време преди Мандалорските войни и преди бунтът на Екзар Кун. Не се очаква тези неща да се случат според каноничната хронология, защото играчите имат възможност да им повлияят. Поради това и не знам колко точно време преди Екзар Кун и преди мандалорците се развива действието. Но пък така е по-интересно.

_________________
^^Руджеро Троватори^^


Last edited by Night Wanderer on 18 Jul 2010, 19:57, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: 18 Jul 2010, 02:38 
Offline
Суб-лейтенант
User avatar

Joined: 26 Jun 2009, 12:32
Posts: 320
Епизод 0 - Увод
Игрови Персонажи:
Насиз Есану, мой герой.

Това е кратък разказ на бекграунда на Насиз Есану - моя герой.

Насиз Есану е родена на планетата Ериаду, която в тия древни времена е управлявана от старата благородническа фамилия Таркин. Част е от Републиката, което не пречи на законите там да са строги, а животът - труден. Основното, с което се характезирира планетата са тежките отровни газове, които бълва от недрата си и големите космически докове в орбита. Животът на Насиз не е лек. Рано изгубва и двамата си родители и остава сама да се грижи за двамата си братя. На 16 години започва работа на космическите докове като младши механик. Там открива страстта си към машините и летенето. Работи известно време на доковете и успява да свързва двата края. От отровните газове братята й започват да оплишевяват млади, а косата на Насиз частично побелява. Насиз успява да запише курс в местната академия за търговски пилоти и да го завърши с отличие. Малко по-късно, когато тя е на 18 се сблъсква с първия обрат в живота й. В местната кантина среща харизматичен контрабандист, който й завърта главата и тя за нула време се влюбва в него. Той забелязва добрите й пилотски умения и я кани на борда на кораба си като копилот и тя веднага се съгласява. Решава, че това е шансът й да прекара живота си щастлива с любимия си мъж на неговия космически кораб и да кръстосват галактиката заедно. Освен това си мисли, че ще изкарва добри пари, от които ще може да праща на братята си.

Истината не е съвсем такава. Пилотът я е взел не защото е влюбен в нея или му трябва копилот, просто е решил, че с нейните умения на механик и пилот ще успее да изкара добри пари от нея ако я продаде на негов партньор хътянин на Татуин. Любовната афера е просто лесен начин да я качи на кораба си и да я закара до Татуин. Е, успява, отива на планетата, но продажбта му не успява и той я зарязва сама в Мос Айсли. Тя е принудена да върши всякаква ужасна работа, да краде и да убива за да се прехранва, но успява да не свърши като храна за бантите. Хваща се на работа в един гараж, от там забелязват уменията й и постепенно завършва като пилот на кораб на някой криминален бос, да прекарва контрабандно всякакви стоки из галактиката. Това й дава възможност да се запознае освен с различните части на вселената и с местните закони на много места. До двайстата си година работи това и все повече затъва в криминалните среди. Това не й харесва и решава да се отърве.

Изходът идва при нея като спасение от самата Сила - среща учител джедай, който усеща, че тя владее силата и я кани на обучение в новата академия на Корускант. Насиз е щастлива от тази възможност да избяга от хътянина, да се покрие от властите и да рестартира живота си. И го прави. Към момента, в който учителят джедай Ноневър я взима със себе си, тя е преполовила двайстата си година, не е виждала братята си от две години и половина, нито им е пращала пари, срам я е да ги потърси и има нужда от нови приятели и ново убежище, поне временно. В същото време е ужасно нетърпелива и страстта й към пилотирането е такава, че някои хора биха казали, че има Хипердвигател вместо сърце. И продължава да е изключително ядосана на контрабандиста, когото ако срещне може би ще успее да събере сила да убие по ужасен начин.

_________________
^^Руджеро Троватори^^


Last edited by Night Wanderer on 18 Jul 2010, 20:00, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: 18 Jul 2010, 03:32 
Offline
Суб-лейтенант
User avatar

Joined: 26 Jun 2009, 12:32
Posts: 320
Епизод 1 - Първи дни в Академията
Когато корабът, с който пътуват учителят Ноневър и неговите новобранци навлиза в орбита около Корускант той решава за пръв път да събере всички в командната зала и да ги запознае. От командната зала се открива прекрасна гледка към планетата долу, където се вижда забързаният град. По-голямата част от Корускант е жива и забързана както винаги. Огромните му административни и търговски квартали тласкат кръвта му, която шеметно тече по магистралите и доковете на всяко ниво. В орбита е пълно с кораби, които кацат и излитат от космодрумите на огромната планета. Но има и някои сектори, където бушуват пожарища и избухват експлозии. От орбита се виждат прекрасно нестихващите боеве с тях, където последните части на съпротивата от Движението за Освобождение на Дроидите водят отчаяни сражения с републикански войски. В орбита има и много военни кораби, които непрекъснато придвижват пехотинци и военна техника към чувствителните сектори.

Това се вижда от големия кръгъл илюминатор на палубата, на която ще се срещнат всички ученици съвсем скоро. Учителят Ноневър решава да ги въведе в това помещение един по един. Пръв влиза Кайд - младеж още в тинейджърсаките си години с подстригана на ливада тъмно черна коса и брнозов загар от слънцето на Татуин, родната му планета. Втора влиза Насиз - средна на ръст слаба жена с дълга коса, в която се преплитат черни и сребърни кичури и тъмносини очи. Когато Насиз влиза вижда, че учителят Ноневър не е взел само на нея дрехите и притежанията, а и Кайд също е облечен в джедайската роба, която й е дадена. Самата тя не се чувства много комфортно в нея и това си личи. По-наблюдателните ще видят, че Насиз не е успяла да измие цялото машинно масло от ръцете си и по тях все още има тъмни петна. Трети влиза Зейн Сънстрайдър, с късата си подстиржка и черното си катинарче и високият си над два метра ръст. Той също е облечен в джедайски одежди. Вижда седналия на диван зад една от двете кръгли маса Кейд и Насиз, която стои права до панорамния прозорец и гледа през него. Решав да застане до жената. Четвърти е Ергрин Прото - човек от фермерски свят (инсърт описание тук). Сяда на втория диван в стаята зад втората маса. Пети влиза странен извънземен, когото Насиз успява да идентифицира като селкат от Манаан. Представя се с името Куоу и застава от другата страна на прозореца. Насиз си отбелязва, че ако още хора застанат около тоя прозорец вече няма да е панорамен. Надява се презентацията на учениците да е свършила, но тя не е. Влиза ниска девойка от човешкия вид със загоряла кожа и масивен златен пръстен с герб. Насиз се досеща, че тя е от една планета с много архипелази от Вътрешните светове, но не може да сети за името й. Девойката се представя като Магнус Тики. Тики е малкото й име. След нея влиза някакъв младеж с горящ поглед и скъп пръстен с благороднически герб. Учителят Ноневър го представя като (името на Благородното синче е тук. Докато не го проверя ще го наричам Благородното синче). Накрая влиза и странен извъземен от свят дълбоко във външния пръсте, който има две глави с клюнове, два чифта ръце, покрити с мек птичи пух и два крака. Учителят Ноневър го представя като Рокохо, син на Рокохо, брат на Рокохо.

Всички са се събрали, учителят им дръпва една реч, че ги е събрал тук за да видят за пръв път новото си семейство и говори някакви работи за това как те вече са отбор и трябва да мислят като такъв. Насиз пропуска половината от приказките му, защото гледа през прозореца.

Корабът наближава частния космодрум на новопостроения джедайски храм и каца на него. Посреща го почетна делегация от 17 господаря джедай. 14 от тях са се подредили в две редици по 7 по дължината на пътя до входа на храма. Останалите трима са две жени и един селкат, които изглежда са учителите, господари на храма. Селкатът е представен като Куоу - съвпадение на имената със спътника на Насиз. Двете жени - една черна и една бяла с руса коса са Бава Наси и (името на негърката), майсторки в различни аспекти на джедайското изкуство.

Те поздравяват новодошлите, поздравяват учителят Ноневър за поредната му успешна мисия и добрият му улов и въвеждат послушниците в новите им спални. Послушниците откриват, че са разделени на два отбора, които трябва да се съревновата, за да могат да продължат напред по йерархията на джедайския орден. В единия попадат Тики, Благородното Синче и Рокохо. В другото са всички останали - Насиз, Кейд, Зейн, Ергрин и селкатът Куоу. Те са настанени в една обща спалня с 5 легла и им е предоставен протколен дроид, който им връща всички притежания без оръжията. Насиз е много доволна, че си е получила коланът с инструментите, специалните си отвертки за разбиване на ключалки, датападът си, кредитния си чип и плазмения си фенер. Малко е разочарована, че не й връщат бластера, но в този първи момент смята, че е на сигурно място в джедайския храм. Учителят им ги оставя, казва им, че ще трябва да живеят заедно и да станат един организъм и си тръгва. Казва им, че от утре ще започне тяхното обучение.

Учениците се разделят на групи и започват да разучават тяхното крило от храма. Насиз успява да разбие защитата на един компютърен терминал и получава достъп второ ниво, който й е достатъчен за да си свали на персоналния датапад карта на храма с всичките му изходи и да се порови из холомрежата за да открие новините за бунтът на Дроидите и да потърси някакви кантини около храма. Намира три. Не успява да намери нищо за някакви състезания с шейни. Зейн отива в библиотеката и се заема да проучи Магнус Тики и Благородническото синче. Открива, че Магнус Тики е наследница на богат род и има брат в базата данни на джедайския орден, но няма необходимото второ ниво за достъп за да му разгледа файла. Открива, че благородническото синче е син на някакъв важен благородник от системата Императрица Тета. Ергрин си полива цветята.

Кейд намира тренировъчна зала с 10 тренировъчни лазерни меча. Не успява да включи някой от тях и вика останалите на помощ. При неко идват Куоу, Насиз и Зейн. Ергрин остава да си полива цветята. Известно време се чудят как да включат меча, стига се до там, че Насиз дори го разглобява. Накрая успяват да го активират със силата и Куоу и Кейд остават да си играят с новата си играчка, а Насиз и Зейн излизат.

Зейн моли Насиз за помощ, тя отива да разгледа библиотеката и успява да хакне компютъра така, че да получи трето ниво достъп до мрежата на джедайския орден. Успява да разгледа файла на брата на Тики, който се оказва изпълнителен директор на едно от крилата на Корпорация Зерка. Открива, че той е завършил обучение за джедаи, но се е отказал от титлата и ордена. Открива освен това и секретните файлове на всички ученици, където има мнения на учители. Естествено, все още те са празни, защото това е първият им ден. Насиз и Зейн разглеждат някои от файловете и двамата усещат дистърбънс ин дъ форс от съседната стая.

Отиват в тренировъчната зала и се оказва, че там е Благородническото синче, което стои с лазерен меч в ръка, а в краката му лежи тялото на Кейд, който бавно се надига. Насиз отива да му помогне и разпитва какво се е случило. Версията на Благородническото синче е, че Кейд го е нападнал със смъртоносна сила и той е трябвало да се отбранява. Насиз гледа скептично, но му вярва. Пристига учителят Ноневър и се запознава с проблема. Благородническото синче си тръгва, Кейд разказва и неговата версия на случката.

В крайна сметка се оказва, че Благородническото синче е дошъл в залата с изваден меч, КЕйд се е заблудил че не е тренировъчен а истински, Б.С. е замахнал да го удари, Кейд е блокирал и се е опитал да контратакува с форс грип, обаче Б.С. е отразил силата и е успял да надвие Кейд, който е паднал зашеметен на пода. Учителят Ноневър казва на Кейд, че е действал прибързано, че няма как Б.С. да е имал истински меч и не е било редно да го напада с толкова могъща и смъртоносна атака и накарва Кейд да отиде да се извини на Б.С. като отбелязва, че ако Б.С. не приеме, то тогава вината ще е негова. Кейд отива да се извини.

Естествено Б.С. не приема и му се заканва. Двамата се разделят.

Насиз успява, използвайки новото си ниво на достъп да редактира файла на Б.С., където отбелязва от фалшивия акаунт на несъществуващия учител Оби Уан Кеноби неодходимостта бельото на Б.С. да се сменя често, защото страда от нощно напикаване. Решава, че се е позабавлявала достатъчни, решава да провери дали ще успее да си върне оръжието като експериментира с някой от приятелите си. Променя файлът на Зейн така, че той да има достъп до пушката си.

След известно време идва протоколният дроид, който е даден на послушниците и заявява, че може да дава пушката на Зейн при поискване от негова страна. Същата вечер Зейн и Насиз решават да се разходят из храма. Насиз има идея да провери колко ще е лесно да излезе и пак да влезе. По пътя откриват, че Кейд ги следи тайно, откриват случайно таен тунел, от който успяват да подслушат част от важен разговор между учителите джедаи, които имат тъмни видения за (името на планетата). И ЗЕйн успява да бъде хванат от учителите. Когато Насиз вижда, че те не наказват нения другар изскача и се показва на учителите. Предупреждава ги, че трябва да са по-внимателни защото тя е можела да изскочи с включен термален детонатор. Учителите в общи линии похвалват Зейн и Насиз за любопитството им и способнистите им, казват да не казват на никого какво са чули и ги изпращат. Насиз и Зейн са твърдо решени да излязат тази вечер и стигат до вратата. Кейд ги намира по пътя и остава скрит.

На вратата пази Падауан Киба. Насиз и Зейн отиват при него и момичето успява да склони падауанът да ги пусне да се разходят. Той им дава инструкции за безопасност на Корускант, дава им код за гаража на спидерите, дава им комлинкове и ги предупреждава да внимават какво купуват и къде ходят. Насиз и Зейн взимат оръжията си и излизат. Малко след тях излиза Кейд, който решава да им се разкрие преди те да са тръгнали и нахално сяда в техния спидер. Насиз и Зейн решават да не го изхвърлят и тръгват заедно с него.

Първата и единствената им спирка е денонощния хипермаркет на Зерка. Оставят спидера,заедно с Кейд на охранявания паркинг и двамата влизат вътре за да купят разни работи. Откриват, че кредитните им сметки са блокирани от джедайския храм и могат да купуват доста ограничен набор от стоки. Успяват да закупят дрехи като ги спазаряват с един трети съмнителен човек който им ги купува, а те му купуват големи количества кашкавал. Купуват и една кутия шоколадови блокчета и два стека енергийни напитки. Натъпкват всичко в торби, излизат на паркинга, отиват до спидера си и от никъде изскачат четири робота един след друг, които изявават очевидно агресивни намерения към тримата души в джедайски роби. Кейд смачква единия с форс грип, Насиз успява да избяга със спидера преди да са дадени още жертви.

Връщат се в храма, Насиз остава да си побъбри с Падауан Киба на по енергийна напитка и от него научава някои неща които вече знае. Подарява му единия стек енергийни напитки и се сбогува. Той й казва,че пак ще пази след една нощ. Тя му казва, че ще намине.

Прибира се в стаята си, където половината спят, другата половина медитират. Насиз ляга да спи.

Случва се още едно непредвидено и странно нещо през първата им вечер. Кейд сънува странен скелет с черно наметало, който ходи в коридора. Отива да го последва, заедно с Ергрин и Куоу и оставя Насиз и Зейн да спят. Скелетът потъва в един от вече познатите тайни коридори, Ергрин и Кейд успяват да влязат, но Куоу остава отвън и врата заяжда. Налага се да събудят Насиз и Зейн, които имат познания по механика, за да отворят тунела. Те успяват, установяват, че тунела води до реактора на храма според плановете му и си лягат отново без повече да преследват призраци.

На следващия ден започва обучението. Обучават се. Имат уроци по бой с меч, по използване на силата и по джедайска история. Насиз установява, че е доста патетична в почти всичко. Другарите й успяват да я пребият с тренировъчен меч, едва успява да се освободи със силата, когато е затворена. Единствено уроците по история не й показват, че тя не е правена за да става джедай.

В обедната почивка Насиз решава да установи контакт с другия отбор, който учи независимо от тях. Отива при Тики и Благородническия син и установява, че при тях има друг ученик. Тя сяда на тяхната маса, известно време си говори глупости като в общи линии Тики е единствената приятелски настроена към нея и си тръгва. В коридора я настига Б.С., който я пита дали разбира от компютри и й предлага да й плаща по 100 кредита за всеки секретен файл на ученик, който успее да му достави.

Насиз си открива нова банкова сметка, която да не е запорирана от джедайския орден, сваля своят секретен файл и секретният файл на Б.С. и му ги продава. Печели 200 кредита.

Минава още един ден и Насиз решава да излезе от храма, за да отиде до някоя кантина, където да участва или да наблюдава някои от състезанията с шейни. Другарите й изявяват желание да дойдат с нея. Успяват да излязат, да купят дрехи на останалите трима с новата сметка на Насиз и тръгват към кантината.

_________________
^^Руджеро Троватори^^


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
[ Time : 0.090s | 15 Queries | GZIP : On ]